HDZ nakon pregleda glasačkih lisića uvjeren: Dogodila se izborna prijevara

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon što je Izborno povjerenstvo temeljem prigovora omogućilo HDZ-u uvid u birački materijal s mjesnih izborima u Račišću, iz te stranke uputili su novi prigovor, ovoga puta puno konkretniji od prethodnog.

Naime, HDZ tvrdi da postoji gruba povreda pravilnosti i tajnosti glasovanja na način da su na omotnicama u kojima su bili glasački listići birača koji su glasovali izvan biračkog mjesta bila navedena imena i prezimena birača. Iz te stranke tvrde i da je bilo devet nevažećih listića od kojih su na sedam zaokružena oba kandidata, pri čemu je na većini vidljiv različit rukopis prilikom zaokruživanja jednog i drugog broja.

Također, nastavlja HDZ, predsjednik biračkog odbora nije odredio najmanje dva člana biračkog odbora koji su odlazili na mjesto gdje su glasovali birači koji nisu u mogućnosti doći na biračko mjesto radi glasovanja (zbog bolesti, invaliditeta, nepokretnosti ili slično), a izrazili su želju glasovati i pravovremeno obavijestili o tome birački odbor.

„Suprotno propisanom, predsjednik biračkog odbora je otišao osobno uz još jednog člana odbora koja je u birački odbor predložena od strane SDP-a, uzgred rečeno, supruga jednog od kandidata sa SDP-ove kandidacijske liste. Nije odredio drugog člana biračkog odbora za odlazak na mjesto gdje se nalazi birač”, navode u HDZ-u.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!