Franković: Problem na Pilama kreira šestero ljudi, stat ćemo im na kraj

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Problem s nelegalnim parkiranjem  na Pilama i to na dijelu koje je predviđeno isključivo za ukrcaj i iskrcaj veliki je dubrovački problem koji je došao do izražaja ovo ljeto.  To parkiranje ilegalnih taksi prijevoznika dovodi do velikog kaosa na samom ulazu u dubrovačku gradsku jezgru i mnogim je turistima i to jedna od prvih epizoda upoznavanja Dubrovnika.

Da probleme na Pilama ove godine kreira samo šest osoba, potvrdio je na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika gradonačelnik Mato Franković.

„Ne mogu reći da smo nemoćni jer stalno zovemo policiju. Međutim,  ne možemo očekivati da je policija tamo 24 sata. Ti ljudi su vrlo bezobrazni,  a vjerujem da ste svi vidjeli i koliko su agresivni prema svima, a posebno prema komunalnim i prometnim redarima.“, rekao je Franković.

Nadalje je rekao koje je nužno uvesti fizičke barijere pa čak i zaštitarske tvrtke kako to neki gradovi rade u Hrvatskoj.

„Moramo stati na kraj tim ljudima.  Ali doslovce fizički stati na kraj. To je jedini mogući način, jer ta razina bezobraznosti, nepoštivanja, gramzljivosti  uništava sve ono drušgo što radimo. To je nevjerojatno“, rekao je Franković te dodao:

„Ma nekoliko puta sam ih i ja osobno tjerao. Prolazio sam preko Pila i jednostavno nisam mogao gledati što rade. Nije na meni da to radim, ali nisam mogao gledati nered koji prave. To je strašno.“, ispričao je Franković.

Ustvrdivši da takvo ponašanje ne priliči Dubrovniku Franković je nastavio:

„Mogao bih ih sada  svih šestero prozvati. Neću jer nema od toga nikakve korist, niti će to njima smetati. Na kraju godine oni ugase firme. Ma mi to sve kažnjavamo.  I to dnevno,  ali njih to  uopće ne interesira.“, rekao je također gradonačelnik Franković.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!