Roditelji se pitaju borave li njihova djeca u neadekvatnim uvjetima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Roditelji djece koja pohađaju Dječji vrtić “Kono” uputili su još jedno Otvoreno pismo gradonačelniku Dubrovnika Matu Frankoviću i ravnateljici Dječjih vrtića Dubrovnika Franici Lasić. Pismo donosimo u cijelosti:

“Ponukani izjavama gradonačelnika Frankovića sa sjednice Gradskog vijeća održane 21. listopada 2023. te činjenicom da smo i njemu i ravnateljici Lasić u srijedu 18. 10. poslali mail s upitom o poduzetim aktivnostima vezanim za pronalazak novog prostora za Dječji Vrtić Kono i o planovima vezanim za eventualnu selidbu, a da na navedeni mail do danas nismo dobili odgovor, primorani smo opet obratiti se otvorenim pismom.

I ovim putem molimo i Gradonačelnika i Ravnateljicu da se očituju o našem upitu, jer upravo je zaključak sastanka održanog 25. rujna bio da je komunikaciju potrebno poboljšati te da će nas se izvijestiti o daljnjim koracima koji vode tome da se vrtiću pronađe nova lokacija u blizini sadašnje.

Izjavom „Nećemo seliti djecu ako roditelji to ne žele!“ odgovornost za navedenu odluku se prebacuje na nas roditelje bez da imamo sve informacije. Postoji li elaborat postojećeg stanja i/ili vještačenje građevinskog inženjera – sudskog vještaka i/ili elaborat sanacije, ili bilo koji dokument kojim se dokazuje da je zgrada neuporabljiva i da su narušena temeljni zahtjevi za građevinu?

Ako postoji ovakav dokument, molimo da se podijeli s nama i naravno da ćemo pristati na preseljenje jer je dobrobit naše djece ipak nama najvažnija.

Ukoliko takav dokument postoji, znači da i naša djeca i djelatnici već neko vrijeme borave u neadekvatnim uvjetima pa se nameće pitanje tko je odgovoran za to i zašto o tome mi nikad nismo obaviješteni.

Ne možemo se oteti dojmu da je jedini razlog preseljenja činjenica da u navedenom prostoru 31.10. 2023. ističe najam, na što ne možemo pristati te tražimo da se najam produži do kraja lipnja 2024. godine.”, stoji u pismu roditelja djece koja pohađaju Vrtić “Kono”.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!