Nakon provedene istrage iz policije navode: Nema razloga za paniku

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon prošlotjednih reakcija na situaciju kada su se na nekim stanovima u Mokošici i u Dubrovniku pojavili znakovi plus i minus što se odmah povezalo s eventualnim prosjačenjem te mogućnosti naknadne provale iz Policijske uprave dubrovačko – neretvanske poručuju da nema razloga za paniku.

 

„Mi želimo sada umiriti sugrađane. Istina je da se ta pojava dogodila. Zaprimili smo veliki broj prijava građana i drago nam je da se građani kad god vide nešto neobično jave policiji. Na tome ćemo inzistirati i to propagirati.“, kazala je glasnogovornica PU dubrovačko-neretvanske Adriana Biskup te nastavila:

 

„Nakon objave na društvenim mrežama javljali su nam se građani s dubrovačkog područja, nije bilo prijava iz drugih dijelova Županije. Sve te prijave upućuju na istu   činjenicu a to je da su kraj ulaza, bilo na štoku ili kraj zvonca, vidjeli križić i minus.“

 

Prema njezinim riječima policijska istraga je do sada pokazala da se ti znakovi ne povezuju s nekim protupravnim ponašanjem. Iako su se u nekim drugim krajevima Hrvatske navodno povezavali ti znakovi s provalama, na dubrovačkom području toga nije bilo. „Na području Dubrovnika i Mokošice gdje su se ove pojave uočile nismo imali zabilježenu niti jednu provalnu krađu Moguće da smo na početku suzbili tu pojavu i svaka čast građanima koji su odmah reagirali. Nakon toga smo mi odmah djelovali i moguće je da smo prevenirali protupravna ponašanja“, kazala je Biskup naglašavajući i inače izvrsnu suradnju s građanima.

Kazala je i kako im je jedna sugrađanka ponudila video nadzor na kojem se vidi osoba koja prosi.

 

„Nakon što smo pregledali snimke mogu reći da imamo opis osobe, ali, nažalost,  nismo usjeli naići na takvu osobu. Moguće je da je napustila naše područje. U pravilu to nisu osobe s našeg područja. Čim uoče da su ugroženi oni vrlo brzo napuštaju mjesto. Dubrovnik je inače siguran grad. Imamo najmanje imovinskog kriminaliteta u odnosu na ostatak Hrvatske.“, kazala je Biskup, te dodala:

 

„ Za sada panike nema, ali ako bude neka pojava policija će odmah uputiti obavijest građanima“, rekla je glasnogovornica PU dubrovačko-neretvanske Adriana Biskup.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!