Podignuta optužnica protiv ubojice iz Dubrovnika, suđenje čeka iza rešetaka

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Županijsko Državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv Dubrovčanina Kristijana Knega (37), voditelja zaštitara, kojeg tereti za ubojstvo Tomislava Sablja (41) u zagrebačkom noćnom klubu Ritz. Optužnica također obuhvaća bivšeg policajca Doriana Mrakovića (26), optuženog za pomaganje u tom ubojstvu.

Tužiteljstvo nije otkrilo identitete okrivljenika u svom službenom priopćenju, a suđenje će biti pred zagrebačkim Županijskim sudom.

Prema optužnici, pokojni Sabljo u Ritu se verbalno sukobio s gostom kluba i zaprijetio mu revolverom, a kada je sukob završio i gost se odmaknuo, Knego je ispalio iz pištolja nekoliko hitaca u Sablja koji je zadobio teške tjelesne ozljede uslijed kojih je preminuo na mjestu događaja. Knega se tereti i da je zatražio od Mrakovića da mu iz auta donese svoj pištolj, što je Mraković i učinio. Mraković je, podsjetimo, u to vrijeme bio suspendirani policajac koji je “na crno” radio u Ritzu.

Ubijeni Tomislav Sabljo bio Uskokov optuženik iz akcije Tebra, optužen za krijumčarenje gotovo 16 tona marihuane, kao i za organizirano paljenje automobila i pripremu fizičkih napada na čelnike GNK Dinamo, uz optužbe za iznudu nad Lukom Ivančićem, unukom prve hrvatske državne revizorice Šime Krasić, koji je također imao pravne probleme u prošlosti.

Županijsko Državno odvjetništvo u Zagrebu predložilo je u optužnici produljenje istražnog zatvora protiv obojice okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela do okončanja kaznenog postupka.

Foto: fah


PODIJELI S PRIJATELJIMA!