Počela kriminalistička istraga vezana uz prosječanja po Mokošici, donosimo preporuke policije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

„Tijekom dana Policijska uprava dubrovačko-neretvanske zaprimila je tri prijave građana koji stanuju na području Mokošice u kojima su naveli kako su na prekidaču za zvonce ili na štokovima kraj ulaznih vrata vidjeli znak križa, ili plus, kako je to već tko definirao. Svim tim prijavama je zajedničko što je prethodno na njihova kućna vrata došla osoba koja je prosjačila pa su je odbili“, potvrdila je danas glasnogovornica PU dubrovačko-neretvanke Adrijana Biskup.

 

Nakon tih dojava policija je pokrenula krimininalističko istraživanje. Prema riječima glasnogovornice, obavljeni su razgovori s dojaviteljima. Također je ustvrdila kako do sada nije bilo provala u stanove koji bi se mogli povezati s ovim slučajevima.

 

„Sugeriramo ne samo na stanovnike Mokošice, već i Dubrovnika, Župe dubrovačke, pa i šire da ako uoče osobu koja se možda bavi prosjačenjem da o tome odmah obavijeste politiciju. Također bi bilo dobro ako netko ima video nadzor na ulazu u zgradu ili kuću da nam ustupi snimke kako bismo lakše povezali osobu“, kazala je Adrijana Biskup.

 

Podsjetimo, jutros je u Facebook grupi DUMAME jedna mama upozorila na tu pojavu, a koja je već zabilježena u Zagrebu nakon čega je zagrebačka policija izdala upozorenje građanima.

 

Pripazite na ove oznake kraj vrata i javite policije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!