Biskup krstio blizanke u obitelji Raguž

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Dubrovački biskup mons. Roko Glasnović krstio je u nedjelju 15. listopada četvrto i peto dijete u obitelji Ine i Željka Raguža u lapadskoj crkvi sv. Mihajla u Dubrovniku. Blizanke Riva i Rita već imaju tri starije sestre.

Biskup je u propovijedi govorio o kraljevstvu nebeskom kao svadbi, gozbi na koju su mnogi, svi pozvani. Kraljevstvo nebesko je Božja vladavina u osobi Isusa Krista, pojasnio je.

Tumačeći evanđeoski ulomak (Mt 22, 1-1) biskup je primijetio kako mnogi od onih koji su bili pozvani nisu marili za kraljev poziv na svadbu, te poručio kako smo i svi mi pozvani razlikovati što je bitno, a što hitno u našem životu. Sudjelovati na svadbi znači promijeniti pogled na svijet, a to je škola života, umijeće življenja, ustvrdio je.

Kako se kalendarski na ovaj datum slavila sv. Terezija Avilska, dubrovački biskup je istaknuo kako je ona znala što je bitno i to je rekla u jednoj rečenici: Solo Dio basta (Samo je Bog dosta).

Biskup Glasnović je također čestitao roditeljima koji su, surađujući s Božjom ljubavlju, dajući život na najbolji način odgovorili na Božji poziv.

Župnik don Robert Ćibarić također je čestitao ovoj sada sedmeročlanoj obitelji i zahvalio biskupu na dolasku i krštenju malenih blizanki.

Župa sv. Mihajla – Dubrovnik/Dubrovačka biskupija

 

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!