DOZNAJEMO! Žalba HDZ-a je osnovana, SDP nije poštovao izborna pravila

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Upravni odjel za poslove župana i županijske skupštine usvojio je žalbu korčulanskog HDZ-a koji su imali prigovor na rješenje Izbornog povjerenstva Grada Korčule. Naime, Izborno povjerenstvo Grada Korčule nije usvojilo HDZ-ov prigovor zbog nepravilnosti u postupku predaje kandidacijskih listi od strane SDP-a za Mjesne odbore i Gradske kotare u Gradu Korčuli, a Županija je to rješenje poništila.

Podsjetimo, HDZ je ukazao kako je SDP, u susret izborima za gradske kotare i mjesne odbore u Gradu Korčuli, predao nepravovaljane kandidacijske liste. Iz te stranke smatraju i da je moguće da je SDP-ova gradska vlast vršila pritisak na Izborno povjerenstvo da prihvati liste koje nisu pravovaljane.

“Kandidacijske liste Socijaldemokratske partije predsjednik Peđa Grbin nije potpisao niti je za to ikoga opunomoćio. Još je nejasno je li SDP Korčule otkazao poslušnost Grbinu ili je Grbin ignorirao lokalnu organizaciju u Korčuli. Da stvar bude gora, Gradsko izborno povjerenstvo prihvatilo je takve nepravovaljane liste”, naveli su iz HDZ-a zapitavši se je li u ovom slučaju SDP-ova gradska uprava izvršila pritisak na Izborno povjerenstvo, a koje je zbog toga prihvatilo nepravovaljane kandidacijske liste?


PODIJELI S PRIJATELJIMA!