Franković o smještaju djece u vrtiću Kono: Vjerujem da će imati razumijevanja za njih

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Gradonačelnik Mato Franković potvrdio je kako je uz sastanak s roditeljima održan i razgovor s Radio amaterima na kojem ipak nije puno toga usuglašeno. Tema sastanaka bila je priča oko smještaja djece iz predškolske ustanove Kono na Ilijinoj glavici.

“Bio je samo jedan predstavnik koji je istaknuo kako treba sazvati sastanak izvršnog odbora da bi se donijele konkretne odluke. Zamolio sam da budem s njima na sastanku, a vjerujem da će oni imati razumijevanja jer su mi ispričali sve o povijesti objekta te kako je došlo do svega. Očekujem njihov poziv, vjerujem vrlo skoro. No, sve ide u onom smjeru kako sam se dogovorio s roditeljima. Htio sam imati što konkretnije podatke tako da im se mogu obratiti e-mailom”, poručio je.

Dubrovački gradonačelnik dodao je kako će se pronaći zajedničko rješenje u interesu djece, njihovih roditelja i članova kluba, a sve u svrhu povratka djece na Kono.

Inače, razlog potrage za novim prostorom je derutnost sadašnjih objekata, a prema predviđenim planovima, djeca bi trebala od studenoga biti premještena u novouređeni prostor u Lapadu koji je adaptiran za potrebe vrtića, međutim ta odluka naišla je na revolt roditelja koji su krajem rujna uputili otvoreno pismo gradonačelniku i ravnateljici Dječjih vrtića Dubrovnik, Franici Lasić.

Marija Kolunđija


PODIJELI S PRIJATELJIMA!