Članica povjerenstva: Liste nisu “jednoglasno usvojene”, jer glasovanja nije niti bilo

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Situacija s kandidacijskim listama SDP-a koje su predane za izbore za članove mjesnih odbora i gradskih kotareva u Gradu Korčuli ovaj vikend izaziva dosta pozornost u tom otočnom središtu.

Najprije je HDZ izdao priopćenje o tome da su liste SDP-a nepravovaljane jer uz potrebne obrasce nije bila priložena punomoć kojom bi se legitimirala osoba koja je predala te materijale. Uslijedio je odgovor iz korčulanskog SDP-a koji tvrde da su liste predane u propisanom roku i sa svom propisanom dokumentacijom što je izborno povjerenstvo i potvrdilo glasovanjem.

Vezano uz slučaj oglasila se i članica korčulanskog Izbornog povjerenstva Jasenka Skokandić:

„Ovim putem se, kao članica Izbornog povjerenstva zaduženog za provedbu izbora za mjesne odbore i gradske kotareve u Gradu Korčuli, želim obratiti javnosti i razjasniti kako je izgledala cijela ova polu-dramatična situacija.
Činjenice, sa sjednice izbornog povjerenstva, a koje su lako provjerljive su sljedeće:

Na sjednici povjerenstva je naglašeno kako dvije stranke nisu predale punomoć za osobe koje su liste i predavale!

Prema Obvezatnim uputama o postupku kandidiranja za članove vijeća gradskih kotara i mjesnih odbora, političke strankeodređuju, na temelju odredbi svojih Statuta, ovlaštenog podnositelja kandidacijske liste.

U slučaju, konkretno, SDP-a, liste je potpisala osoba koja se nije ni na kakav način legitimirala kao ovlašteni podnositelj, a prema statutu SDP-a, vrlo je jeasno tko podnositelj može biti.

Čak tri stranke punomoć su predale u sklopu dokumentacije.

Dvije stranke punomoć nisu predale.

Nikakvo glasovanje na navedenoj sjednici nije provedeno.

Obzirom da glasovanja nije bilo, teza kako su liste jednoglasno usvojene ne stoji. Sve navedene činjenice lako su provjerljive.“, stoji u izjavi koju je potpisala Jasenka Skokandić .

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!