[FOTO] Završeni radovi na skloništu za nezbrinute životinje, najavili transparentan rad

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Svi radovi na skloništu za životinje na Grabovici su završeni te je predan zahtjev za registraciju Ministarstvu poljoprivrede, potvrdila je za Jug info privremena ravnateljica Javne ustanove Sklonište za nezbrinute životinje Ana Ivelja.

“Trenutno čekamo dolazak komisije iz Zagreba koja će pregledati sklonište, utvrditi jesu li zadovoljeni svi uvjeti propisani Pravilnikom kojem moraju udovoljavati skloništa te odrediti kapacitet. Očekujemo njihov dolazak u idućih desetak dana, te ćemo odmah po izdavanju rješenja započeti s preseljenjem preostalih pasa sa Žarkovice u novo sklonište. Sklonište će nakon registracije započeti sa zbrinjavanjem nezbrinutih životinja sa područja grada Dubrovnika, a potom i iz drugih općina s kojima se potpiše ugovor o suradnji”, najavila je Ivelja.

Pojasnila je kako će sklonište raditi sedam dana u tjednu, a svakim danom će biti otvoreno za posjetitelje i volontere.  Ivelja je najavila kako će se rad skloništa moći pratiti na društvenim mrežama i na internetskoj stranici. Također, najavili su kako će putem navedene stranice svi moći na jednostavan način dojaviti informacije u vezi životinje koju treba zbrinuti.

“Planirani su razni edukativni projekti, kao i zanimljiva događanja u svrhu promocije volonterstva kao i povezivanje s drugim institucijama i udrugama, a sve u cilju podizanja razine svijesti u pogledu zaštite životinja i odgovornog vlasništva”, poručila je privremena ravnateljica Javne ustanove Sklonište za nezbrinute životinje Ana Ivelja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!