Franković: Želimo da Dubrovnik bude mjesto poželjno za život i destinacija za ugodan boravak svih posjetitelja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U povodu blagdana svetog Mihovila, zaštitnika policije u Dubrovniku je danas  obilježen  Dan policije.  Tim povodom na središnjem gradskom groblju Boninovu i ispred zgrade Policijske uprave dubrovačko-neretvanske odana počast svim poginulim pripadnicima policije stradalim za vrijeme Domovinskog rata.  U Policijskoj upravi održana je prigodna svečanost na kojoj se prisutnima obratio dubrovački gradonačelnik.

 

“Važno je danas ovdje nakon 32 godine spomenuti činjenicu, kako se obrana Hrvatske u samim počecima srpsko crnogorske agresije temeljila upravo na hrabrosti i sposobnosti naše policije i policijskih službenika. Danas u miru policija je trajan jamac sigurnosti, našeg područja ali i cijele Republike Hrvatske. Policija čuva granicu, policija čuva red i sigurnost, a znajući da nam je turizam glavna gospodarska grana, posebno nama u Dubrovniku i okolnim općinama sigurnost je jedan od najvažnijih turističkih proizvoda. Upravo zato potrebno je zahvaliti našim policajkama i policajcima na produktivnom radu u cilju da naš grad, naše društvo bude sigurno. Zahvaljujem se na brzim reakcijama na sve one radnje suprotne zakonu koje se događaju i događale su se. Zahvaljujem se Policijskoj upravi na izvrsnoj suradnji s Gradom Dubrovnikom, koji će nastaviti podupirati sve projekte i aktivnosti, a sve u cilju da budemo mjesto poželjno za život i destinacija za ugodan boravak svih posjetitelja”, istaknuo je gradonačelnik u svom govoru.

 

Prisutnima su se obratili i načelnik Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević, zamjenik župana Joško Cebalo i  biskup mons. Roko Glasnović.  Svečanost je obilježena i dodijelom javnih priznanja  službenicama i službenicima s područja županije koji su se istaknuli svojim postignućima, angažmanom i predanim radom.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!