Vijećnici suzdržani oko izvješća gradonačelnika Matage

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Promjena političkih snaga i odnosa u Gradskom vijeću Grada vidljiva je i jasna već na prvoj sjednici koju  je vodio novoizabrani predsjednik Kristijan Soče iz HDZ. Naime, većina točaka dnevnog reda sjednice opuzenskog  Gradskog vijeća koje sada vodi HDZ-ova većina odnosila se na promjenu članova različitih povjerenstava, vijeća i nadzornih odbora.

 

Podsjetimo, vladajuću većinu je u prvom dijelu mandata činila koalicija četiri vijećnika Mosta, zatim  dvojice s Nezavisne liste Jure Stanića i jednog vijećnika iz HNS-a te su oni podržavali nezavisnog gradonačelnika Ivana Matagu. Međutim, nakon što je Jure Stanić dao ostavku na mjesto predsjednika Gradskog vijeća,  većinu preuzima koalicija HDZ-HSLS koja je do tada bila u opoziciji, a njima se priklonio i HNS-ovac Marijo Dropulić.

 

Gradonačelnik Opuzena Ivan Mataga koji je nakon izmjene vlasti u Vijeću najavio tvrdu kohabitaciju s predsjednikom Sočom, na ovoj je sjednici vijećnicima iznio polugodišnje izvješće o svom radu. Međutim, većina je bila suzdržana pa Izvješće gradonačelnika “nije prošlo” Gradsko vijeće.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!