JE LI SEZONA PODBACILA? ‘Situacija i nije tako dobra kao što se očekivalo’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Je li sezona podbacila? Pitanje je koje se sve češće čuje među privatnim iznajmljivačima. Naime, kako stvari stoje popunjenost za srpanj i kolovoz kod nekih iznajmljivača izaziva zabrinutost jer postoje rupe u popunjenosti koje nisu očekivali. Potvrđuje nam to i Nino Dubretić iz agencije Direct booker.

“Popunjenost je generalno mogla biti bolja i očekivalo se da će biti bolja”, kaže Dubretić.

U svakoj predsezoni postoje iznajmljivači koji su puni i koji su prazni ili djelomično popunjeni i tu nije ništa čudno, no ono što jest čudno je nedovoljna popunjenost u samoj sezoni.

“Očekivalo se kako će situacija u samoj sezoni biti bolja nego što stvarno jest. Krivulja rezervacija je nižeg nagiba nego što smo očekivali, i niža nego što se to činilo kroz četvrti mjesec. Razlog tome možemo tražiti u različitim uzrocima, od inflacije, rasta cijena do pada kupovne moći. Što je sve tome kumovalo možemo samo nagađati, ali situacija i nije tako dobra kao što se očekivalo pa je sad i upitno kako će sve to izgledati, ali nadamo se kako će punoj sezoni to izgledati dobro”, poručuje Dubretić.

Iako su konkurentna tržišta poput Turske ili Grčke i Španjolske povoljniji, od smještaja do hrane Dubretić poručuje kako se Dubrovnik ne može uspoređivati s takvim odredištima jer smo mi city break destinacija i kod nas ljudi dolaze na dva ili tri dana, a ne na tjedan ili deset dana kao što je to slučaj kad su u pitanju neke druge destinacije sunca i mora.

Inače, loša popunjenost nije zabilježena samo na dubrovačkom području već i u drugim popularnim mjestima na Jadranu kao što je na primjer Makarska gdje je popunjenost ispod očekivanja.

Mato Čupić


PODIJELI S PRIJATELJIMA!