Rekonstruiran važan dio vodovodne mreže na kritičnoj točki u gradu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Djelatnici Vodovoda Dubrovnik rekonstruirali su 300 metara sekundarnog vodoopskrbnog cjevovoda u Ulici bana Josipa Jelačića. Dotrajalu polietilensku cijev zamijenili su novim cjevovodom od pocinčanog čelika, a radovi su se odvijali u tri faze.

„Riječ je bila o još jednoj kritičnoj točci na našoj mreži koja je sada sanirana. Osim rekonstrukcije ovog cjevovoda, u sklopu ovih radova izvršili smo i dodatno njegovo povezivanje s magistralnim cjevovodom, čime će se omogućiti veće količine vode te osigurati sigurnija i stabilnija vodoopskrba u ovoj ulici“, izjavio je ovom prigodom predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik, Lukša Matušić.

Radovi su sveukupno trajali 40 dana, a cilj je bio u što je manjoj mjeri moguće ometati život građana.

„Ulica bana Jelačića je nažalost prostorno jako skučena i zbog toga smo projekt podijelili u faze. Cilj je bio završiti radove na najefikasniji mogući način, pa smo zato nakon dovršetka radova na svakoj od pojedinih dionica, istu u najkraćem mogućem roku asfaltirali te vratili u prvobitno stanje, a sve kako bi naši radovi bili što manja smetnja sugrađanima“, rekao je Matušić te se zahvalio tamošnjim stanarima na strpljenju tijekom trajanja radova.

Ukupna vrijednost radova bila je 48 tisuća eura, što je Vodovod financirao iz vlastitih sredstava, a u sklopu ove investicije rekonstruirani su i postojeći priključci.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!