Zbog Puljkove “afere Nostromo” Knežević napala Daliju Orešković: Čudi me njezino ponašanje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Kandidatkinja za kandidatkinju gradonačelnice Dubrovnika Viktorija Knežević, bliska stranci Centar, reagirala je na aferu koja se dogodila u Splitu. Podsjetimo, splitski gradonačelnik Ivica Puljak optužen je za sukob interesa zbog iznajmljivanja prostora Peškarije Nostromu bez javnog natječaja, a nakon toga je tamo večerao zajedno s članovima gradske uprave, a da nije platio račun. O tom slučaju pravorijek će donijeti Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

Facebook status Viktorije Knežević prenosimo u cijelosti:

“Počeli su mi pristizati upiti medija o slučaju “Peškarija” kakav je moj stav o tome jer je poznato da surađujem sa strankom Centar i da sam politički vrlo bliska vrijednostima koje promovira gradonačelnik Splita Ivica Puljak, koji je ujedno predsjednik te stranke.
Kao prvo čestitala bih svima koji su se upecali na ovu podvalu HDZ-a i sličnih aktera koji pokušavaju dokazati da je Ivica Puljak u sukobu interesa zato što je pojeo jedan pjat bjele ribe na otvaranju manifestacije na kojoj je SVIMA koji su prisustvovali bilo SVE besplatno jer je to otvaranje manifestacije!
O tom slučaju ponešto znam pa ću vrlo rado sa vama podijeliti sve informacije koje imam:
Restoran Nostromo je jedan od restorana u samom centru stare gradske jezgre Splita, u neposrednoj je blizini Marmontove ulice i njihove ribarnice te ima dosta dugu tradiciju.
Restoran je nakon dolaska na vlast gradonačelnika Puljka izgubio doslovno SVE stolove koje je imao ispred restorana jer je nova vlast počela provoditi pravilnik koji poštuje konzervatorske smjernice.
Dakle, restoran Nostromo je jedan od lokala koji su najviše izgubili dolaskom Ivice Puljka na vlast.
Nakon što im je ukinuta taraca i pravo na vanjske stolove, vlasnik restorana se obratio gradskoj firmi Parkovi i nasadi koja upravlja ribarnicom i zatražio da se NAKON radnog vremena ribarnice iznajme banci kako bi se organizirala manifestacija promocije tradicionalne dalmatinske kuhinje kakva se već održavala u tom prostoru prethodnih godina i kojoj su nazočili prethodni gradonačelnici i brojnih hadezeovci.
Gradska firma Parkovi i nasadi je dala u najam banke na ribarnici uz dogovorenu naknadu kako se to činilo prethodnih godina.
Grad Split je zatražio od Parkova i nasada da se raspiše natječaj za davanje tog prostora u najam.
Ivica Puljak je bio na otvaranju manifestacije, sva hrana i piće koji su servirani su bili potpuno besplatni za SVE koji su prisustvovali otvaranju kao što je to običaj na brojnim manifestacijama na kojima prisustvuju političari i druge odgovorne osobe.
Nedavno je na primjer premijer Plenković i zajedno s cijelom svitom ministara prisustvovao proslavi rođendana Slobodne Dalmacije, a nitko ih nije pitao jesu li platili to što su tamo pojeli ili ti ga koliko je njihov “pjat koštao” i je li to sukob interesa?
Brojni političari i druge odgovorne osobe svakodnevno posjećuju otvaranja brojnih manifestacija u zemlji i inozemstvu, mada im vrlo često nije ni do jela ni do pića, nego to čine jer ima nalažu dužnosti.
Nikad do sada, nitko u ovoj zemlji nije postavio pitanje “koliko košta pjat” koji je pojeo jedan gradonačelnik.
Možda bi trebali početi postavljati ta pitanja?
Međutim, onda moram to raditi prema svima, bez iznimke i bezrezervno.
Ivica Puljak i njegovi suradnici rade odličan posao, daju sve od sebe i svaki dan pokazuju kako se može u ovoj zemlji puno bolje, iskrenije, čestitije i srčanije raditi za opće dobro.
Čudi me ponašanje Dalije Orešković, da je izašla sa ovakvim stavom bez da je provjerila sve okolnosti slučaja s kolegama.
Ili me možda ne bi trebalo čuditi jer do sada nikad nije čestitala Ivici Puljku, kada je postizao brojne uspjehe, pa ni kada je pobijedio na izborima i to dva puta”, poručila je Viktorija Knežević.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!