Oporba o zakupu državnog poljoprivrednog zemljišta: Previše je pitanja, a premalo odgovora

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Pločanski oporbeni vijećnici iz HDZ-a, Pločanske stranke i HSS-a zatražili su sazivanje tematske sjednice Gradskog vijeća Grada Ploča o natječaju za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta. U priopćenju za javnost navode kako smatraju da je potrebno okupiti članove povjerenstva, predstavnike Grada, zatim tvrtke Agrodet d.o.o. iz Zagreba, koju je gradska uprava angažirala kao konzultante, te Ministarstva poljoprivrede i ponuditelje kako bi se rasvijetlio cjelokupni proces provedbe javnog natječaja i odabira najpovoljnijih ponuda.

„Previše pitanja, a premalo odgovora uz konstantno prebacivanje odgovornosti dovelo nas je do toga da se među ljudima koji su se prijavili na natječaj stvaraju negativne emocije, a od gradskih vijećnika se očekuje bezuvjetna potpora takvom načinu rada. Prije više od 20 dana gradska vijećnica Ana Batinović (HDZ) je tražila na uvid cjelokupnu dokumentaciju koja je povezana s provedbom natječaja međutim do dana današnjeg odgovor nije dobila iako je propisani rok 15 dana od dana zaprimanja upita”, stoji u priopćenju.

Kako bi se rasvijetlio cjelokupan proces vijećnici HDZ-a u suradnji s vijećnicima Pločanske stranke Darjanom Barbirom, Sarom Žderić Kramar i vijećnikom HSS-a Zdenkom Mateljkom uputili su zahtjev za sazivanje tematske sjednice Gradskog vijeća na temu zakupa zemljišta „kako bi se barem jednom u ovom procesu ispoštovala transparentnost koju zaslužuju svi sudionici javnog natječaja“.

Navode i kako očekuju da će na traženoj sjednici dobiti svu dokumentaciju koju je prethodno tražila vijećnica Batinović.

„Smatramo da nas predstavnici gradske vlasti nisu ni trebali dovesti do ove situacije, budući da su svi vijećnici trebali dobiti spomenutu dokumentaciju na prošloj sjednici Gradskog vijeća kada se odlučivalo o jednom od natječaja. Tako to barem rade gradske vlasti koje nemaju figu u džepu“, navode također u priopćenju članovi HDZ-a, Pločanske stranke i HSS-a.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!