[FOTO] Gradske plaže spremne za kupače, ovo su noviteti

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Završeno je uređenje plaža na području Grada Dubrovnika, putem nadležnog Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more. Obavljeno je ravnanje i po potrebi dohranjivanje žala na plažama Mandrač, Mandrač plaža za pse, Vrbica, Ankora, Orsan i Bat Zaton, Brsečine, Veliki Žali, Zaorsan Suđurađ, Villa Banac (Titova), Štikovica, ispred Hotela Vis, Donje Čelo Kalamota, Orašac Hawaii i Lozica. Preostaju još ovaj tjedan radovi ravnanja i dohranjivanja plaža u Mokošici i u Suliću.

Plaže su ujedno očišćene te je postavljena plažna oprema, odnosno skalice, tuševi, kabine za presvlačenje. Po potrebi su sanirane i piturane ograde na plažama i pristupu moru, a prema zahtjevima kupača postavljene su i nove ograde i rukohvati.

Ujedno su popravljena manja oštećenja na skalinima, platoima i podestima na dvjema Bužama, Porporeli, Belvederu i Pogačiću.

Od većih radova ove je godine betonski sanirana šetnica radi podlokanja koja su ugrožavala i samu cestu, kao i popločan dio šetnice uz kamenu rivu kraj crkve Pohođenja Marijina u Rožatu. Završavaju se i betonski radovi u Šipanskoj luci na šetnicama uz more, koje su oštećene utjecajem mora te su sanirana podlokanja u dužini većoj od 90 metara, kao i jedan manji mul.

U Rožatu, Komolcu i Čajkovićima je uklonjeno nekoliko većih plovila iz mora koja su vizualno i ekološki predstavljala problem te su dijelom smetala i na plovnom putu.

Na 32 plaže i kupališta na području grada koje nisu pod koncesijama, u sklopu radova pripreme za sezonu kupanja, postavljene su psihološke brane. Postavlja ih Ronilački klub Dubrovnik, ugovorni izvršitelj usluge koja uključuje održavanje i skidanje psiholoških brana te redoviti pregled njihovog stanja.

Redoviti radovi na održavanju javnih kupališta Grad Dubrovnik svake godine započinje u travnju, a plan je završiti ih do kraja lipnja, sukladno redovitom godišnjem programu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!