Od ponedjeljka oni kuhaju za vas, za svačije nepce nešto
Od 6. do 12. listopada Dubrovnik ponovno postaje epicentar gastronomskih užitaka. Više od 60 restorana pripremilo je posebne menije po promotivnim cijenama, a goste očekuje pravi vatromet okusa – od lokalnih delicija do modernih kulinarskih kreacija.
Festival donosi bogat program: tjedan dubrovačkih restorana, vinske radionice i kušanja, kulinarske masterclassove, tematske večere te druženja s renomiranim chefovima poput Ivana Pažanina, Davida Skoke i Marka Đuraševića. Svaki dan otvara nove prilike za istraživanje – od ručno rađenih makarona i svježeg domaćeg kruha do iznenađujućih kombinacija poput maslinova ulja i slastica.
Umjetnost i vino spajaju se na radionici Vinorel u Vinariji Škar, dok će gurmani uživati u izletima na Pelješac i Ston, gourmet turama Starim gradom ili sajmu „Samo hrvatsko“ u Gružu.
Posebna poslastica bit će večera „Imotska kulinarska tradicija s modernim twistom“ chefa Marija Bukarice, u kojoj se spoj glazbe Tedija Spalata i pet sljedova vrhunskih jela pretvara u večer za pamćenje. Ljubitelje kvizova oduševit će Dub Pub gastro kviz – savršen spoj znanja, zabave i fine hrane.
A vrhunac stiže u srijedu, kada će chef Ivan Pažanin i Irina Brajčić u restoranu Marco Polo pretvoriti večeru u pravi gastronomski spektakl – show koji spaja kreativnost, strast i nezaboravne okuse.
Bilo da ste foodie avanturist, zaljubljenik u vino ili jednostavno želite otkriti skrivene gastronomske dragulje juga Hrvatske, Good Food Festival savršena je prilika da se prepustite doživljajima za sva osjetila.
Odličan početak gastro tjedna
Ponedjeljak, 6. listopada – miris svježeg kruha i čarolija vina
Tjedan započinje u znaku tradicije i kreativnosti. Već od 10 sati restoran Local pretvara se u kulinarski laboratorij gdje će polaznici radionice odabrati svježe namirnice i naučiti kako se priprema domaći kruh, makaroni i druge delicije koje mirišu na djetinjstvo i toplinu domaće kuhinje.
Navečer, u 18 sati, atmosfera se seli u Vinariju Škar, gdje počinje Vinorel – neobična slikarska radionica koja spaja umjetnost i vino, dokaz da se kreativnost najbolje budi uz čašu dobrog crnjaka.
Utorak, 7. listopada – dan za slatki zub i gurmanske izazove
Poslijepodne u 17 sati u Akademisu Garište otkrit ćete nesvakidašnji spoj – radionica „Kako kombinirati maslinovo ulje s biskvitom i kremama“ donosi neočekivane kombinacije koje iznenađuju i oduševljavaju.
U restoranu Lucijan hotela The Pucić Palace od 18 sati kreće prava slatka avantura – „Put oko svijeta u osam kolača“, poslastica koja vodi kroz svjetske kuhinje na najljepši mogući način.
Večer rezervirajte za Hotel Kazbek, gdje će chef Marijo Bukarica u 19 sati reinterpretirati imotsku kulinarsku tradiciju s modernim twistom. Pet sljedova popraćenih nastupom Tedija Spalata jamče iskustvo za pamćenje.
A ako ste za malo igre – u 20 sati Dub Pub gastro kviz u Caffe & Cocktail Baru Promenada spaja dobru hranu i natjecateljski duh.
Srijeda, 8. listopada – kulinarski spektakl na Pažaninov način
Još jedno iznenađenje stiže u 17 sati u Akademisu Garište, gdje se ponavlja radionica o kreativnim kombinacijama maslinovog ulja i slastica – savršeno za one koji prvi put nisu stigli.
Vrhunac dana i možda cijelog festivala dolazi u 19 sati, kada restoran Marco Polo postaje kulinarska pozornica. Zvijezda večeri je chef Ivan Pažanin, u tandemu s Irinom Brajčić, koji će prirediti gastronomski show prepun kreativnosti, emocija i okusa koji se pamte.